Filosoferar utan mitt kaffe

Alla vet ju det beryktade "Jag hatar män" mvh Feministen. Tänker ej gå in på det nu. Men en rolig sak enligt mig är att kvinnor dagligen på mitt Facebook-flöde och IRL uttrycker "Fan vad jag hatar tjejer!" och debatten uteblir.
 
... Vilken åsikt är det som är hatat, fruktad, skapar debatt varje gång? Båda åsikterna handlar om Idealen Man och Kvinna, men att "hata män" är rabiat feminism som borde mördas samtidigt som "hata kvinnor" är något som får en klapp på axeln och "Höhö jag med! Killar är sååå mycket softare att hänga med!!".
 
Och oftast är det samma person som hatar kvinnor som hatar feminister. Hm? Sammanträffande? Patrialkal struktur? Maybe not. Så, avdramatisera båda uttrycken (även om jag saknar systerskap runt om i hela världen). Jag hatar Människor, jag hatar Män så otroligt mycket och tamefan Kvinnor också då och då. Och ändå är jag en människa - är ihop med en man - och älskar mina kvinnliga vänner. Det är så enkelt
Nu ska jag jobba, och köpa kaffe. FÖR KAFFET ÄR SLUUUT.
 
#1 - - Daniella 🌙:

du är så jävla bra

Svar: <3 du är fino
Alexandra Johansson

#2 - - Lilly:

Otroligt bra skrivet! Så tänker jag med! Jag HATAR människor och särskilt nu på nyårsafton när alla mina planera bara går till spillror just pga människor av båda könen.

Upp