Naturtips: Äppelcidervinäger

Min nya flaska i badrumsskåpet är äppelcidervinäger, ÄCV. Det är en sjukt bra produkt som duger till allt - precis som olivoljan. Jag använder ÄCV som ansiktsvatten, och blandar en lagom mängd ÄCV med vatten. ÄCV är ganska starkt, och att hälla det rent på huden kan svida, men kan också fungera skiiitbra att använda på enstaka finnar osv.

Om man vill kan man även blanda ÄCV med kallt grön te - grönt te innehåller massa antioxidanter som är super.

En bra blandning är en del ÄCV och två-tre delar vätska. Har du trasig eller torr hud kan du även blanda i en klick honung, så repareras det fint över natten.
Har du riktigt, riktigt känslig hud så blanda en-två delar ÄCV och åtta-nio delar vätska.

Andra saker man kan använda ÄCV till:

Detox: Blanda 1 glas vatten med 2 tsk vinäger och drick 3 gånger dagligen. Detta kommer att sätta fart och stimulera ämnesomsättningen och du kommer att känna dig frisk och fri från alla gifter i kroppen. (denna ska jag testa på snarast!)

Håret: Om du har mjäll så kan du blanda äppelcidervinäger med vatten och hälla i håret efter tvätt. Önskas glansigt, lätt och en intensivare hårfärg kan du blanda ca 1 dl vinäger med ¾ l vatten. Skölj efter tvätt.

Peeling: Rengör ansiktet med din rengöringstvål, om du vill så kan du trycka med en varm fuktig handduk i ca 1 minut. Doppa en linneduk i ljummet vatten blandat med 2 msk äppelcidervinäger, lägg över ansiktet och låt verka i 5 minuter. Skölj ansiktet och torka lätt med en handduk, torra hudflagor kommer nu att lossna försiktigt. (Tänk på att trycka med handduken när du torkar ansiktet, gnid aldrig det kan skada huden).

Händer: Blanda lika delar olivolja och äppelcidervinäger (beroende på hur mycket du vill ha, t.ex 1dl av varje) och smörj in. Låt gärna verka över natten och du kommer att vakna upp med härligt mjuka händer.

Blåmärken: Äppelcidervinäger hjälper även mot blåmärken, blanda ca ½ dl vinäger med 1tsk salt och smörj in blåmärket.


Make up & recensioner | |
#1 - - Josefine:

oj det där visste jag inte :)

#2 - - Zoe:

åh, vad nice!

hade ingen aning om detta, tack för tipset!

#3 - - Isa:

Här skall testas!!!

#4 - - mia:

blev också sugen på att testa den där detox-grejen! får nog köpa hem lite sådant där alltså.

#5 - - MB:

detoxtjafset körde jag med mycket förut, det funkar även mot sockersuget, och det gör verkligen det för när jag var noga med att dosera varje dag så slutade jag helt bli sugen på godsaker och även läsk, som jag är väldigt beroende av annars. man går ner i vikt och känner sig piggare, fast det är förjävla äckligt, smakar som någon vridit ur en tjockis strumpa i vattnet, fo reals.

#6 - - Zoe:

Tycker du borde uppdatera snart, det är alldeles för tråkigt utan dina inlägg :(

#7 - - Anna Mountain:

är det här din information om äppelcidervinäger i så fall är det bra.

Upp