Hejhej hemskt mycket hej!

Foto: Miko Seppänen
Jag ska arbeta hela veckan i sträck nu, så kan tänka mig att det blir liiite segt här! Men fotade lite hos Miko förut, så om inte annat langar jag såna bilder under tiden!:*
 
Annars rullar allt på. Sjuka våldtäkter mot försvarslösa döms till inte ens tre år i fängelset, och folket som skrattat åt de blodiga lakanen går fria. Vår värld, Sverige. Vädret är iskallt men det är bara 5 minus - hur överlevde man som barn, i snöleken? Drack gratis drinkar i fredags, och festade nästan tills solen gick upp - fina dagar i kollektivet och dans på slakthuset skulle kunna vara mitt liv för evigt.
 
Puss
 

Jessica Lange

<3 alltså. Vem vill inte bli som henne när man blir äldre?

Remember

“For most of history, Anonymous was a woman.”
We're changing that right now

Lush - Lemony Flutter

 
Lush's bästsäljare - utan frågetecken. Nagelbandskräm som är SÅ JÄVLA BRA. Jag som varit servitris väldigt länge har varit utan naglar under lika lång period. Svaga, sönderskavda och skivade. Så började jag på Lush, och började köra Lemony Flutter. Långa, starka naglar är nu min verklighet.<3 Så glad. Plus att den luktar c-i-t-r-o-n, och passar egentligen vart som helst. Älskar att ha den på läpparna då det luktar gott all over då. Alla som testar den älskar den, that's it.
 
Ingridienser:
Färsk Ekologisk Citroninfusion (Citrus limonum), Sheasmör (Butyrospermum parkii), Bivax (Cera alba), Lanolin (Lanolin), Sojaolja (Glycine soja), Ekologisk Kallpressad Avokadoolja (Persea gratissima), Ekologisk Kallpressad Linfröolja (Linum usitatissimum), Mangosmör (Mangifera indica), Jungfru Kokosolja (Cocos nucifera), Ricinolja (Ricinus communis), Parfym (Perfume), Ekologisk Kallpressad Vetegroddolja (Triticum vulgare), Citronolja (Citrus limonum), Lavendelolja (Lavendula Angustifolia), Tagetesolja (Tagetes minuta), Blå Kamomillolja (Matricaria chamomilla), Trietanolamin (Triethanolamine), Stearinsyra (Stearic Acid), Cetearylalkohol (Cetearyl Alcohol), Gardeniaextrakt (Gardenia jasminoides), Citral (Citral), Geraniol (Geraniol), Citronellol (Citronellol), *Limonene (*Limonene), *Linalol (*Linalool), Propylparaben (Propylparaben)

Heathers

 
 
 
 
https://secure.sfanytime.se/movieimages/COVER/91927fe0-a953-41f2-aff1-9f83012371f8_COVER.jpg
Varför har ingen någonsin nämn Heater's? Svensk titel: Häxor, läxor och dödliga lektioner.
Så jävla bra!
 
Filmen handlar om Veronica, som försöker passa in i gruppen av populära "Heathers", men bah nope. Not my style men vad gör man. Så träffar hon nyinflyttade rebellen JD som rakt på utan funderingar gör som han känner.
Så sjukt rå tonårsfilm/Bonnie and Clyde/high school! Plus att det är den perfekta blandningen av gammaldags film, svart satir och widescreen, och underbara skådespelare. 
 
Love it, förstår inte att den inte fått mer uppmärksamhet? Speciellt angående starka kvinnliga huvudrollshinnehavare. Den har dock 7,4 på IMDB så det är niice!
 
Har ni sett den?
 
 
 

Och ett sista tillägg.

Feminismen kämpar på med lönefrågan. Men vad kan vi göra mer.. ? All information finns ute, alla kvinnor och män säger detsamma, och vi KVINNOR har kämpat med det i typ 100 år. Vet ni var ansvaret ligger nu? HOS ALLA ANDRA. Vi KAN inte mer, det FINNS ingen mer information att gå ut med med, det finns inga fler demostrationsrop att skrika. Allt är sagt, allt är skrivet och allt är framforskat. Samma jobb - samma lön. Alla håller med. Men nånstans saknas lagstiftningen, männens kamp, chefernas ansvar.
 
Det är en aktuell fråga, men efter 100 år av försök vet jag inte vad vi ska göra mer, förutom att fortsätta ta vifta med faktan som funnits så länge, fortsätta be Gudrun dra upp det i debatter och be våra män att kämpa för vår rätt att få samma cash som dem. För uppenbarligen fungerar det inte att säga "Oh, tjänar vi mindre? Shit, ska säga till chefen!"
 
 
Belinda - vad vill du att vi ska göra, som vi inte redan gjort, som vi inte redan gör? Som vi inte hållit på med sedan -99 när du var aktiv?
 
 
Gudrun. Tack att du var med, men helvete hur fan har ni andra redigerat programmet? Man kan inte fråga en opolitiskt engagerad person och fråga "vad är feminism?" "Vem är Reinfeldt?" "Vad tycker SD?". Man får väl ha lite koll och fråga "vet du vad feminism/SD/Moderaterna är?" - Ja! "Vad tycker du? Bu eller Bä?"
Man tar inte med folk som "himlar med ögonen" om man filmat i en vinkel som AUTOMATISKT gör att folk ser ut att himla med ögonen.
Man avbryter inte andra journalister och ställer ledande frågor.
Man är inte ironisk mot de som öppnar upp sina hem till en.

Det fortsätter...

ELLER NÄR PROFESSORN SNACKAR OM ATT VI IDAG INTE FIXAR POJKARS UTBILDNING ORDENTLIGT DÅ ALLA BEHANDLAS LIKA. Eller - för att skolplanen inte är anpassade efter olika..?
 
 
... Det är ju det vi vill förändra! Att alla ska bemötas efter INDIVIDUELLA saker, att alla är olika, inte alla kön är lika. Att ja - många killar behöver extra undervisning pga. arv och miljö (arv pga tjejer blir könsmogna tidigare & miljö pga de inte uppmuntras överlag att läsa/skriva/vara lugn lika mycket). Och det vet alla feminister + smarta överlag. Men det icke-feminister missar är att vissa tjejer och hens OCKSÅ kan behöva den där extra undervisningen, pga miljö och arv. Att tjejer KAN ha ADHD/liknande glöms i vanliga skolor, de är hysteriska och oregelbundna istället, och upptäcks först alldeles för sent eftersom man går efter normerna. För precis som professorn sa - så är det större olikheter i hjärnan pga av olika individer än olika kön. Alltså. BLAAH.
 
 
Och ju mer man tittar inser man hur otroligt ironisk och elak Belinda är. "MHMM.. visst seru..."
 
Belinda - Säger du sopgubbe & -gumma till exempel?
Mamma - Nej jag försöker låta bli, jag vet ju inte vilket kön personen har faktiskt.
Belinda - ... Hur kan du inte veta det? (SÅ JÄVLA EXKLUDERANDE)
Mamma - För att jag känner flera transpersoner till exempel... (och inte kikar under kläderna på personen?)
Belinda - ... Som är sopgubbar alltså?
Mamma - .........
 
Alla hon intervjuar är iallafall väldigt duktiga och försöker. "Till och med" politikern som var skeptisk mot nakenbadet var så jävla bra. "Vi kan inte avgöra hur folk ska vara klädd, förutom hygeniskt".
 

Kollar på "Fittstim"

Föga imponerad. Herregud. Belinda, no. Gå och lägg dig. Hur mycket får du betalt för att skämma ut dig?
 
Angående topless aktion i en simhall:
- Män och ungdomar började gå efter de här kvinnorna, upphetsade alltså.
- De följde efter kvinnorna alltså?
- Ja, det var inte bra för deras säkerhet. Så vi fick be dem klä på sig.
 
OCH INGET IFRÅGASÄTTANDE EFTER DETTA?! HÖR NI INTE VÅLDTÄKTSTÄNKET?! VAFAN. BE MÄNNEN GÅ UT, FÄNGSLA DEM, SÄG ÅT DEM ATT DERAS FARFAR MED CHIPSTUTTAR HAR SAMMA SORTS BRÖST. 13 minuter in på en en timme långt program vill jag spy.
 
KDJSFLKDSJKFJSDIDI.
Jag simmade igår. Det jag hade mest problem med var att hålla bikinin på plats. Sen kom jag på att, vafan. Så simmade med den lite över allt tills jag landade vid stegen - då jag rättade till den igen. MEN JAG VILL INTE ENS HA DEN DÄR GREJEN PÅ.
 
SVT VAD I HELVETE.

Fina José

Hann träffa en av mina äldre vänner för första gången på typ en, två månader? nu i veckan och byta julklappar och grejer, och jag slogs av hur mycket jag saknar henne! Alltså att bli vuxen suger - vi bor ca 400 meter ifrån varandra, men hinner aldrig ses då jag jobbar dag och hon jobbar kväll + båda jobbar helger regelbundet. Blöööörh. Finaste vännen! Jag fick ett Grapefrukts-ljus, Chaisyrup och en miniveg-receptbok. Bah perfekta grejer? Och härligheten med att jag och Nicklas storstädat dagen rummet innan och hon kommer in och ser ut som att jag släppt en bomb inne i sovrummet hahaha <3 Olikheterna makes it perfect liksom. Pusspusspuss på dig!

Paris


Throw back Thursday

 

Omgggg vad längesedan. Så jävla proper Alex. OCH VÄRLDENS BÄSTA KLASS OMG. Helvete vad jag saknar er, Broman, alla lärare. Bästa jag gjort i hela mitt liv typ - bytt till Mediaprogrammet.


Gudrun Schyman

"För tio år sedan, i september 2003, skrev Gudrun Schyman sitt första Feministbrev. Då hade hon just lämnat Vänsterpartiet men valt att sitta kvar i Riksdagen som ”politisk vilde” – på ett feministiskt mandat."

HÖR NI INTE HUR AWESOME HON ÄR!? Alltså, bara att bli politisk vilde i Sverige som kvinna?! Herreguuud.
 

"– Jämställdhet, frihet från alla former av diskriminering, rätten att vara människa, rätten att vara fri i kärlek, rätten till ett självständigt liv, i gemenskap med andra, är ingen utopi. Det är den demokratiska utvecklingens innersta mening. Som jag ser det. Och jag ser det som behöver göras utifrån ett tidsperspektiv – under min livstid. Allt annat skulle vara ett förminskande av mig själv som människa. Stora ord i en förvissning om att livet är större."


Ungefär sådär inledde hon Home partyt jag var på förra veckan. Med kärlek. Att alla ska få älska på sina egna villkor, att ingen poltik kan sätta sig över den rätten och HERREGUUUD. Jag kan inte sluta. I'm in love with Gudrun Schyman. LOVA mig att försöka åka på något av hennes tal/home partyn - hon turnerar runt i Sverige med dem hela tiden. De är så fyllda med kärlek och hopp. Eller fixa en egen! Det räcker att ni samlar ihop 25 personer så kommer hon och snackar för er! Lura dit rasistfamiljen eller de där idioterna i skolan och ta alla ni älskar och hämta dit Gudrun! 

Och såklart - rösta på FI! i år. Snälla rara söta, låt oss få in Feministerna som kan kämpa emot Rasisterna på samms villkor - missnöjepartier, outcasts. Låt Gudrun bära våra röster om att SD är rasister och att Sverige inte är jämställda än. Sen om ni är höger, vänster eller i mitten spelar ingen roll - vi behöver få in andra röster i det så gammaldagsa riksdagen. FI! kommer inte få en majoritet, men bara de får 4% så kommer de göra skillnad. På samma sätt som alla förut röstade på SD "för vi behöver ta upp frågan om invandring" och på samma sätt alla röstade på Miljöpartiet för att ta in miljön i alla politiska beslut så behöver vi ta upp frågan om kvinnors och andra diskriminerade gruppers rätt i samhället, och ingen kommer göra det förutom FI! - det har vi märkt med alla fruktansvärda våldtäktsdomar efter varandra.


Aspressande, och lite i förväg. Men läs lite, kolla på hennes klipp (homepartyna är inte speciellt politiskt inriktade - bara feministiskt inriktade om kärlek och rättigheter, så ni kommer inte bli intrycka i något parti) och pussa den ni håller kär.

 

 


Aztec %&/(

 

Dead end Friends

 

Lush - STARK

 
Säger bara - herregud. Varför har jag inte skaffat mig detta läppstift från Lush tidigare? Den är perfeekt. Fast jag har ganska mörka ögon här så ser det inte "för mycket" ut, och den orangea färgen är jag dessutom säker på att den framhäver alla hudtoner helt otroligt (möjligen inte ljusrosa hudtoner, men ni passar i typ allt annat så<33). Färgen Stark är en orangeröd färg, som ger ett härligt glossigt resultat, utan att glida runt överallt och jävlas i håret. Lätt att appliera perfekt, och man får en härligt pussig mun. Spring in på närmsta Lushbutik (helst i Täby så jag får pilla smink på er!!) och testa BUMS!
 
Har btw fått massa fina grejer jag måste visa snart, ska försöka! Jobbjobb hela dagarna liksom. Men på ögonen här har jag  några av dem - bl.a. Truffle från Sleek-paletten. SÅ FIN. Den ljusare tonen runt är från Nudie-paletten!
 
Face:
Everyday Minerals
Sleek Contouring kit
 
Eyes:
Sleek Truffle
Random shadow from Viva La Diva - Nudie
NYX Eyeliner pencil
 
Eyebrows:
Rimmel Eyebrow pencil
Wet'n'wild Eyebrow kit
NYX Wonderpencil
 
Lips:
Lush - STARK

Bella Trix

Kollektiv Hässelbys nya inneboende. Ni som läst min blogg ett tag, känner ni igen denna sötnos?
Psst, ledtråd här. <3
 

Sleek - Sparkle 2

Belönade mig själv lite allmänt eftersom mitt nyårslöfte var att "Belöna mig själv (och andra)  mer" genom att köpa en Sleek-palett på Sephoras rea. 72 kronor, och helt underbara färger som vanligt med Sleek. <3 Truffle är min favorit än så länge, men Illusion, Mulled Wine och Chocolate Penny ser också heelt underbara ut. Ser att mina bilder inte gör Gold Ribbon rättvisa - den är guld, flytande guld.
 
Gillar ni Sleek? Och vilken färg är ni nyfiknast på att se in action? :)

Nyååår


Fick bara bilder på vår förfest, men helvetee vilken fest det blev. Puss!
 
 

Lush - Let the good times roll

http://www.lush.se/image/cache/data/ANSIKTE/8042912415_5485c6a5cf-360x360.jpg
Förra årets mest älskade produkt - min nya favorit. En ansiktsrengörning, det vill säga inte en make up-rengöring, som snällt skrubbar rent, sätter igång blodcirkulationen och lämnar en silkeslen. Helt underbar, med bara snälla ingredienser som kanel, majsolja och polenta.

Som alla Lush's ansiktsrengöringar så tar man en liten ärta typ, blandar med vatten så man får en mjölkig konsistens, och sen masserar in i ansiktet. Den här jäveln luktar dessutom kakdeg, så även Nicklas har kärat ner sig i den!
 
Om någon av er brukar använda Angels on Bare skin så kan jag säga att Let the good times roll här är något steg hårdare - så om man har känslig hy skulle jag inte rekommendera den här för varjedags-bruk. Däremot har jag hört att många gillar den ändå som "skrubba rent efter helgens tokigheter".
 
Har nån av er testat den? ;*

Ingredienser :
Majsmjöl (Zea Mays), Glycerin (Glycerine), Talk (Talc), Vatten , Majsolja (Zea Mays), Polenta, Kanelpulver (Cinnamomum cassia), Parfym (Perfume), Gardeniaextrakt (Gardenia jasminoides), Popcorn

Täbyyy

Börjat min 50 % tjänst i Täby nurååå. Är så taggad, trivs så BRA på Lush. Väldigt spännande med de olika miljöerna i butikerna med - mycket lugnare och "skeptiska" kunder i Täby som man måste vinna över med vårt underbara koncept! Sjuka resetider dit bah, men tur att man är en läslus.
 
Kom gärna och säg hej som vanligt, älskar det!