#TackaNEJ

 
 
 

#tackaNEJ säger Nej till helmanliga paneler. Ett intiativ för att få män att tacka nej till helmanliga paneler, i jakt på kompetens från alla andra håll och kanter också.

http://www.resume.se/Global/Bilder/Personer/L/Tackanej.jpg

"Det är dags för förändring. Det är dags att tvinga arrangörer och bokare att se till kompetens istället för kön. Idag måste din stjärna ofta lysa extra starkt om du ska få en plats på scen som kvinna, medan män tillåts vara halvduktiga hela vägen till banken.

Kompetensen finns hos både män och kvinnor, därför säger vi nej till helmanliga paneler och jurygrupper. De är helt enkelt inte bra nog. #TackaNEJ är ett upprop för oss som har tröttnat på helmanliga sammanhang och vill göra något åt det. Självklart kan taggen #TackaNEJ utvidgas till att omfatta fler aspekter av underrepresentation, det är du som bestämmer hur långt du är beredd att gå för att alla ska få samma möjligheter.

Vi som står bakom uppropet blir regelbundet inbjudna att delta i eller moderera paneldebatter och att sitta med i olika jurygrupper. Men oavsett om du är debattör, arrangör eller engagerad på andra sätt har vi tillsammans möjlighet att påverka vilka som får plats på scenen under svenska paneldebatter, konferenser och seminarium."

 

Så-himla-bra. Så. Det tog ca 2012 år innan det skedde, men det finns en grupp nu. Ett HETT tips är att läsa FAQ-sidan, där de drar upp så många stereotypa frågor och ger svar som folk kanske kommer lyssna på för en gångs skull (eftersom det är MÄN och inte rabiata feminister som jag som förklarar att Kvotering av män sker dagligen och liknande.)

 
 
 

We both can speak in tongues

Försöker hålla peppen uppe med några gamla bilder som fick mig taggad på att sota ögonen igen, har inte lyckats få till snitsen de senaste gångerna - men tusan. Ett försök till är alltid värt. Eller är det vintervädret som gör att sotningarnas charm faller bort kanske? Dunno. 
 
Förutom det? Snorhungrig. Gaaah. Ni vet när ni är så hungrig att man inte orkar fixa något. Suger. Skulle beställa presenter nu, men då skrev min älskade kis att han är på väg hem - så får fixa typ imorgon istället dååå. Eller.. då var han ledig... Fan. Haha.
Hur gör maaan dååå om man inte har en egen dator?! ):

Rob the bank

Eyeyeyeyey. Limecrime-peppen i önskelistan tillsammans med dofterna från Alien blev inspon till dagens make up. (Visst var det längesedan nu? Hoppas det håller i sig så jag kan uppdatera lite mer här!)
Läpparna är målade med en mörklila penna från Isadora och Limecrimes pärla Airborne Unicorn!
 
Har ni snö? Vi har ingen och jag är så GLAD. Precis sånt här vinterväder jag vill ha, kallt och mysigt men torrt och med fungerande kollektivtrafik.
 
Upp