Omvända roller

Älskar att någon gjort det "for real". Tycker videon som cirkulerar runt är superbra - tills de omvända bilderna kommer. Män som inte anses attraktiva för kvinnor enligt normen, kan inte spela kvinnor som är attraktiva för männen enligt normen. Det blir som när Jack Black får ha sex med snyggaste tjejen i filmen. Humoristiskt. Skumt. Män är där för att roa alla, kvinnor där för att behaga männen. Mannen är rolig, och får därför ligga. Tjejen är snygg. (psst, ja ja har sett "Min stora kärlek".:*)
 
De här bilderna däremot tycker jag belyser de olika "gaze"'n vi har på folk så mycket bättre, och hur olika vår sexualitet är. De har tagit Miranda Kerrs citat och vänt på det för att matcha mannen - oj vad annorlunda det såg ut då! För män får aldrig uttrycka sina känslor på det sensuella, lätta sättet. De får inte vara sensuella, bara maskulint aggressiva i reklamer. Annars belyses det humoristiskt. De här bilderna tycker jag däremot är skapade på ett otroligt bra sätt - det finns inget humoristiskt, utan det är en man där för att behaga "the female gaze". Och det är exakt lika problematiskt, då det bara är inom den snäva normen som man ses som "vacker" och det blir sexualiserat.
(Typ, om personen på bilden inte hade skägg - hade bilderna blivit sedda som homoerotiska då? Som en androgyn man som inte skulle "attrahera" kvinnor via motsatserna som alltid skriks ut i media?)
 
Men jag älskar vackra bilder på människor, på alla människor. För alla människor är vackra (ibland har man fel ljus i badrummet bara). Men om man ska belysa hur vi Sexualiserar kvinnor, genom att fotografera Humoristiskt sedda män, så belyser vi inte problemet med objekt/subjekt. Utan bara genom att också ge männen ett rum inom det sexuella, kan vi avveckla den farliga sexualiseringen mot kvinnor, av män - som alla skadas av. Så alla människor bah kan vara sexiga i den kroppen vi fått.
 
Hejblekk skrev om det här och här, helt otroliga inlägg såklart.

Här är artikeln om bilderna!
#1 - - Isa:

Men fyfan vad härligt. Det har hänt flera gånger att man fått se "ombytta roller" i reklambilder och sånt och även om jag förstår grejen så funkar det inte, det är inte samma sak. Dem gör det på fel sätt. Som inlägget du länkade i slutet så bra beskrev, det är inte omvända roller.

MEN - Dem här bilderna däremot... Här kan vi prata om ombytta roller. Sjukt bra. Detta gjorde mig glad.

Svar: Eller hur! Så himla bra gjort, och älskar att det faktiskt är en kille som planerat och fotat. DET är så ovanligt. Pepp!!
Alexandra Johansson

#2 - - Anonym:

Din poäng om "humorn" var sjukt bra. Dina feministiska inlägg gör mig aldrig besviken!

Svar: <333 Tack, känt att gnistan varit borta ett tag men nu kanske jag kommer igång igen!
Alexandra Johansson

#3 - - Sofie - catfightback:

Bra skrivet, håller med dig. Är så trött på att så snart att det ska göras tvärtom, så ska det vara så roligt. Vad är det som är så roligt med män som ser ut som/beter sig som kvinnor? Känner mig bara ännu mer förtryckt.

Svar: Det är att förtrycka, det blir nidbilder. Även om det finns en god tanke bakom det.
Alexandra Johansson

#4 - - Fredrika:

FAN ALEX. BLOGGA! <333

Svar: Hahaha åhhh skaaa!!! <333
Alexandra Johansson

Upp