Hudtips del 2: allmänna tips

Ska försöka skriva mina tips så bra jag kan här! Jag hade ganska dålig hy förr i tiden, men den har förbättrats otroligt mycket under de senaste åren. Jag anser att det är tack vare:
 
1. Dra ner på antal produkter, och kemikalier. Förr använde jag massa produkter från Apoteket. Tyckte det var det säkraste alternativtet, Apoteket gör ju bra produkter liksom? Men nej. Fyllt med mineraloljor, alkoholer och parabener torkar deras produkter ut huden, ger den massa o-bra näring och allmänt placebo. Som de flesta andra "vanliga" märken som inte är noga med kemikalieinnehållet i sina produkter. De håller kanske den dåliga hyn i schack - men så fort du slutar överanvända de starka produkterna kommer det tillbaka. Jag använder helst endast saker jag skulle kunna tänka mig att ha i kroppen på kroppen. Aloe vera, mandel/olivolja* och äppelcidervinäger är sådana saker. Din hud kanske får en chock om du byter ut jättestarka produkter mot naturliga - så ta det stegvis, om du inte klarar av en månad med dålig hy. Byt ut nattkrämen mot oliv/mandelolja*, och dagkrämen till en skvätt mandel/olivolja + en skvätt aloe vera. Jättebra bas under foundationen!
 
2. Sluta vara pedantisk. Förr tvättade jag minst två gånger om dagen med, som sagt, starka produkter. Nu tvättar jag mitt ansikte endast på kvällen - med väldigt svaga, milda grejer. Oftast inte ens ansiktstvål, utan bara oljor och sedan ett egetblandat ansiktsvatten eller Breath of fresh air från Lush. Har du mer problematisk hy kan du köpa Tea Tree Water från Lush. På morgonen är inte ditt ansikte smutsigt - kanske lite dammigt bara. Smörj in dig med mandelolja om du är väldigt torr, aloe vera + mandelolja om du är någonstans mitt emellan, och bara aloe vera om du har normal hy. På så sätt bevarar du ditt naturliga skydd i huden, och drar bort damm från sängen.
 
3. (kliché:) Ät och drick bra. Jag hade sämst hy, och märker av det direkt nu med, när jag äter eller dricker dåligt. När man är svårt ätstörd tänker man inte på det, och slarvar man med maten som standard tänker man inte heller på det. När jag åt kött var min hy sämre än när jag slutade med kött helt(eftersom jag då började äta mycket mer grönt), och när jag var som sämst med ätstördheten ska vi inte ens tala om min hy. Vitaminer, mineraler och mycket vatten _gör_ mirakel. Även att träna och röra på sig mycket - men det kan jag ingenting om.;)
 
4. Använd mineralfoundation. Köp en bra mineralfoundation - från till exempel C/O naturkosmetik, Everyday minerals eller Tikei. Kemikalier hör inte hemma på huden. Ju färre ingredienser, desto bättre. Sedan jag börjat med mineralfoundation känns aldrig min hy "täckt", jag är inte rädd för att råka somna med smink någon gång ibland, jag får en finare, naturligare hy och jag har sparat pengar. Sista delen är för att för mig har en lös foundation varit drygare än en flytande. Mineralfoundation täcker bättre än du tror - och det finns även mineralconcealer.
Ja, jag köpte precis en flytande foundation. Kommer ihåg att det var endast MUS foundation som jag trivdes med förr, men nu när jag har den så känner jag att den inte alls är lika bra som min mineral. Men det är skönt med en flytande till halloween, och när jag vill göra en mer glänsande porslinshy iaf. Egentligen kan man köpa en facemist och spraya på sin lösa foundation för samma effekt - men jag orkade inte leta någon bra med min ekonomi.:)
 
*Mandelolja vs. Olivolja. Den största skillnaden är färg/lukt. Mandelolja är genomskinligt och typ doftlöst, olivolja är lite gult och luktar oliv. Prisskillnaden är en ganska liten (men dryg!) flaska fö 40 kronor på apoteket mot typ 30 kronor för nästan en liter. Jag brukar använda oliv till kroppen, och mandel till ansiktet för smidighetens skull.
Make up & recensioner | | 5 kommentarer |
Upp